Over mij

Hi, ik ben Lein. Volg me tijdens mijn nieuwe avontuur. Een hardwerkende zelfstandig ondernemer een jaar op sabbatical. Vol plannen, ideeën en levenslust. Op zoek naar een nieuw pad. Ga ik het minimalisme omarmen en zo min mogelijk werken in de toekomst? Blijft het ondernemen trekken?

Op 21 augustus 2020 heb ik mijn webwinkel Lein’s Bazar gesloten. Dik 6 jaar heb ik daar heel veel liefde, energie en uren ingestoken. En nu het is tijd om te gaan ontdekken, om andere dingen te gaan doen. Maar ook om meer rust te nemen en op een andere manier in mezelf te investeren.

Meer over mij

Eerst natuurlijk even die naam, Lein? Voluit en officieel is het Marjolein, maar dat is natuurlijk een beetje lang en ik ben maar klein ;-). Kortom dat werd al vanaf heel jonge leeftijd Lein. En Lein’s Bazar klinkt natuurlijk ook een stuk lekkerder dan Marjolein’s Bazar….

Al op de lagere school begon mijn passie voor mode. Hele dagen kon ik bezig zijn met het maken van aankleedpopjes uit papier met heel veel verschillende outfits. Niet zo vreemd dat ik een technische opleiding voor Mode en Kleding ging volgen. In die tijd was ik heel New Wave en ontwikkelde ik mijn liefde voor net even andere kleding. Niet dat ik na mijn opleiding de mode in ging. Ik werd de overal te plaatsen uitzendkracht van de plaatselijke Randstad vestiging. Promotiemeisje, verkoopster, administratief medewerkster, horecamedewerkster, productiewerk, telefoniste/receptioniste, secretaresse, zwembadmedewerkster….. Ik ging alles af. Of het nou voor een dag was, een week of een paar maanden. Ik bracht altijd mijn glimlach en koekjes mee en was overal thuis en snel ingewerkt. Uiteraard zijn er ook een paar banen geweest waar ik langer bleef. Zo was ik jarenlang secretaresse bij een bedrijfsmakelaarskantoor en werkte ik een aantal jaar in de hectische wereld van het klantencontactcenter als teammanager. Maar niet in de mode.

Na ruim 15 jaar werken en tussendoor een mooie dochter op de wereld gezet te hebben, begon mijn creativiteit steeds meer te roepen om aandacht. We verhuisden van het drukke stadsleven in Schiedam naar het prachtige platteland van Bellingwolde. De Kleine Heks ontstond. Mijn eigen ontworpen en gemaakte kinderkledinglijn. Veel wijde modellen en puntmutsen. Een droom die uitkwam. En eigenlijk al direct vond ik een winkel/webwinkel die mijn lijn wilde verkopen. Hoe leuk De Kleine Heks ook was, om er echt geld mee te kunnen verdienen, zou ik de productie moeten gaan uitbesteden. Een stap die ik niet heb genomen en uiteindelijk verdween De Kleine Heks na een aantal jaar langzaam. Inmiddels was de eigenaresse van de winkel/webwinkel een goede vriendin geworden en ik bleef hierbij betrokken en was tegelijk druk met moederen en allerlei creatieve dingen. Hier en daar een baantje. In die tijd begon ik met verkopen op Marktplaats. En ik vond het direct leuk. Mijn kasten puilden als echte modeliefhebster uit van de kleding, dus begon ik mijn eigen kleding te verkopen. Ik maakte zelf sieraden en plaatste die er bij en heel heel langzaam groeide het richting Lein’s Bazar. Ik waagde de stap om er een heus bedrijf van te maken en over te stappen op de verkoop van alleen nog nieuwe kleding, sieraden en andere leuke dingen welke bij Lein’s Bazar passen. Na dit eerst alleen via Marktplaats te hebben gedaan, ben ik in december 2015 gestart met de webwinkel.

Na 4 succesvolle jaren kwam ik in de loop van 2019 op het punt dat het echt alleen niet meer te doen was en ook mijn huis niet meer op de groei berekend was. Wat nu? Er kwamen nieuwe plannen samen met iemand anders en de zoektocht naar een geschikt bedrijfspand hiervoor begon. En toen kwam Corona. Het webwinkelen nam enorm toe, de werkdruk ging van hoog naar torenhoog. De nieuwe plannen gingen in de koelkast vanwege de onzekere toekomst daarvan. En het besluit viel om de webwinkel te sluiten en een sabbatical te nemen.

Nog even wat feitjes

Mijn bouwjaar is 1971. Sinds mijn negentiende ben ik samen met mijn lief en we hebben een volwassen dochter die is uitgevlogen. We mogen graag reizen en nieuwe plekken en dingen ontdekken.