Blogs uit de Webwinkel

Sluiting webwinkel Lein’s Bazar.

Lein’s Bazar webwinkel sloot op 21 augustus 2020 “de deuren”. 

Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent naar het waarom.

Eind vorige jaar was ik nog, samen met iemand waarmee ik dolgraag weer wilde samenwerken, druk bezig spannende en leuke nieuwe plannen te maken. Het soort van plannen met een bedrijfspand en winkel/showroom. Nu was het ideale pand voor dit geheel nieuwe concept niet zomaar even gevonden. Een geluk bij een ongeluk, want toen kwam Corona. Waar we eerst dachten dat het allemaal niet zo’n vaart zou lopen, werd met het verstrijken van de tijd steeds meer duidelijk dat het doorzetten van onze plannen wel zeer onverstandig zou zijn. En dus staan ze in de ijskast, wachtende op betere tijden.

Die nieuwe plannen waren er niet voor niks. Want in zeg maar de afgelopen twee jaar begonnen er steeds meer dingen te “wringen”. Het alleen werken. Het grote aantal uren, met een steeds hogere piek in de periode februari t/m juli die alleen bijna niet meer te doen was. Het van huis uit werken. Wat eerst nog ideaal was met kind en beesten, begon met een leeg nest en steeds meer werk en voorraad, meer en meer nadelen te krijgen. Werkend vanaf mijn geblindeerde overloop (tegen het verkleuren van de kleding), sta ik letterlijk op met mijn werk en ga ik ermee naar bed. En met het meer worden van het werk, nam het ons huis steeds meer over. Altijd rommel en de hoeveelheid stof en draden die er per dag vanaf komen en door je hele huis terecht komen. Dag in, dag uit. Het de trap op en af schouwen van de ontelbare hoeveelheden kleding en bestellingen, ging lichamelijk steeds meer zijn tol eisen. Net als de lange dagen achter de PC. Toen door Corona de nieuwe plannen niet door konden gaan en het internetwinkelen ook nog eens fors toenam en de werkdruk nog hoger werd (minimaal 60 uur per week), was het hoog tijd voor een beslissing. De stekker uit de webwinkel of zo door gaan met alle lichamelijke gevolgen van dien en steeds meer tegenzin.

En dus ging Lein’s Bazar dicht en geniet ik nu een sabbatical van een jaar. Heerlijk uitrusten en alle dingen doen waar ik de afgelopen jaren niet aan toe ben gekomen/me de tijd niet voor heb gegund. En dat zijn er nogal wat. En heel rustig nadenken over wat ik vanaf mijn 50ste eens zou willen gaan doen met mijn leven en waar in “het nieuwe normaal” kansen liggen. 

Lein’s Bazar is echt mijn kindje en dat blijft het ook. De naam/webwinkel/goodwill en/of klantenbestand zullen dus niet ter overname komen. Ik sluit zeker niet uit dat Lein’s Bazar terugkomt in een andere opzet of met andere activiteiten. Niemand weet wat morgen brengt, laat staan een jaar. 

Ik ben ontzettend dankbaar voor alles wat Lein’s Bazar op mijn pad heeft gebracht. Al die lieve, warme en inspirerende mensen. Alle lessen die zijn geleerd.

Dank voor je klandizie, interesse en/of verbinding! Al die vaste klanten, veel al vanaf het begin. Dank, dank, dank!

Het is zeker geen afscheid van Lein’s Bazar, enkel van de webwinkel. Ik blijf onder de naam Lein’s Bazar actief op sociale media en dus ook als blogger.

Groetjes en een fijne dag,

Lein

*) Deze blog is een bewerking van mijn eerder hierover geschreven blog in de webwinkel Lein’s Bazar.

8 Reacties

 • Mascha

  Hoi Lein, wat een verrassing en wat jammer. Zoveel fijne kleren bij jou besteld.. ik hoop dat je in je nieuwe weg meer rust ervaart en je eigenheid bewaart! Ik ga je volgen! Groetjes Mascha

 • Cynthia

  Goch, zeg ik wist dat je een één-vrouw-zaak was, maar wat een ( mooi) verhaal, en wat goed dat je kiest voor jezelf, en begrijp je “geluk bij een ongeluk” dit laatste vertelt me veel over jou levensvisie, je lijkt me een mooi mens…
  Nietaltemin zal ik je kleding erg missen,
  Maar ik wens je rust & een heel vruchtbare sabbatical toe!
  ☸️Metta☸️
  Cynthia

 • Anna Seelen.

  Hoi Lein,jammer dat je stopt,ik zal jouw mooie kleding missen.
  Ik wens je heel veel geluk en rust op het pad wat je nu gaat volgen,heel veel succes met alles wat je gaat ondernemen.Bedankt voor alles.
  Lieve groetjes Anna Seelen.

  • Lein

   Dank je wel lieve Anna. Inmiddels heb ik lekker vakantie gehad en begin ik nu langzaam mijn nieuwe leven op te starten. Tuurlijk mis ik jullie en de webwinkel en is het nog wat onwennig. Maar wat is het fijn om dingen weer met aandacht te kunnen doen.

   Liefs,
   Lein

 • Regina Huitema

  Lieve Lein,

  Wat een verhaal en wat heb jij je gegeven, ongelooflijk. Fijn dat je deze beslissing voor jezelf hebt genomen, voor hij voor je wordt genomen door ziekte of andere uitval.
  Geniet van je welverdiende rust en wellicht tot ziens!

  Warme en lieve groetjes van Regina.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *